Omgeving

Onze B&B is gelegen tegen het centrum van Stavoren aan. De supermarkt is op loopafstand net als de winkels en horeca. Tevens is het station vlakbij vanwaar de trein genomen kan worden naar Hindelopen. Ook is er een veerbootverbinding naar Enkhuizen.

Stavoren is gelegen aan het IJsselmeer en via de sluis kunnen schepen vanaf de Friese meren naar het IJsselmeer. De binnen en buitenhaven zijn te voet gemakkelijk te bereiken, net als de IJsselmeerdijk.

Vlakbij Stavoren is het pittoreske stadje Hindelopen te vinden. Verder zijn de plaatsen Koudum, Workum en Lemmer in de buurt en voor wat meer winkel plezier is Sneek de aangewezen plek.

Iets ten zuiden van Stavoren begint het Gaasterland met bekende plaatsen als Rijs en Oudemirdum. Het Gaasterland is een bosrijk gebied dat van oudsher wat hoger ligt dan andere delen van Friesland, waardoor het landschap anders is dan het omringende weidelandschap.

In de omgeving van Stavoren is het prachtig fietsen er zijn verschillende fietspaden waar verder geen gemotoriseerde voertuigen komen. Via de seedyk is het maar een kleinstukje fietsen naar Hindelopen en van daaruit ben je ook weer snel in Workum.